Hari terakhir di Kolej Kediaman Dato’ Razali Ismail IPG KBM..
Lembah Pantai Kuala Lumpur.

Terima Kasih IPG - KPM - BPG! 😱

Alhamdulillah. 5 Tahun 6 Bulan! 😘

#finalyear #finalsemester #pray #love #forgive #flyinghigh #keepcalm #keepflying #rooftop #vscophile #vsco #goodday #gopro #panorama #hdr #igersmy #sayonara #thankyou #KualaLumpur (at ✈ Kuala Lumpur)

New Post has been published on The Rakyat Post BM Version

New Post has been published on http://bm.therakyatpost.com/berita/2014/11/26/bff-umno-bukan-saingan-majlis-peguam/

BFF UMNO bukan saingan Majlis Peguam

KUALA LUMPUR, 26 November :

Kewujudan Bona Fide Friends of UMNO (BFF) tidak dilihat sebagai menyaingi peranan Majlis Peguam.

Ahli Majlis Peguam, Datuk Jahaberdeen Mohamed Yunoos berkata kewujudan BFF sesuatu yang unik dan baik dalam menyediakan pentas kepada peguam muda yang bukan ahli parti itu.

“Ini adalah satu perkara yang unik dan baik kerana akan berlaku pertukaran pandangan di antara UMNO dan BFF yang terdiri daripada peguam-peguam yang bukan ahli UMNO.

“BFF lebih merupakan satu perkhidmatan sosial UMNO di samping usaha parti untuk reach out kepada mereka yang berkaitan dengan undang- undang,” katanya ketika dihubungi The Rakyat Post, hari ini.

Ditanya sama ada kewujudan BFF akan memberi saingan kepada isu-isu semasa terhadap pendirian yang dibuat Majlis Peguam, Jahaberdeen, menafikan.

Malah, jika BFF dikendalikan dengan betul, ia mampu membantu meningkatkan sistem perundangan negara.

“Saya percaya mungkin ada banyak peluang nanti di mana Majlis Peguam dan BFF boleh bekerjasama untuk kebaikan semua. Ia bukan saingan.

“Ahli-ahli juga berpeluang untuk membantu memperbaiki UMNO jika mereka mahu.

“Saya juga percaya BFF ini tidak hanya untuk peguam-peguam Melayu kemungkinan idea ini juga akan dibuka kepada penyertaan peguam bukan Melayu,” ujarnya.

Jahaberdeen berkata demikian ketika mengulas kenyataan Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Razali Ibrahim yang menjelaskan penubuhan BFF bukan bertujuan menyaingi Majlis Peguam, sebaliknya hanya mahu memastikan perundangan itu dikuatkuasakan atas perspektif betul.

Jahaberdeen juga turut menyokong kewujudan BFF ini selain mengenali Razali yang juga pengamal undang-undang satu ketika dulu, sebagai penggerak utama.

“Ini adalah kali pertama di mana sebuah parti politik mahu mendekati peguam-peguam dan mereka yang berkelulusan undang-undang secara tersusun.

“Yang penting, pencetus idea ini adalah Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Hussein yang mahu parti mengorak langkah untuk menghubungkan kalangan kelompok professional yang berkelulusan undang-undang,” jelasnya.

New Post has been published on The Rakyat Post BM Version

New Post has been published on http://bm.therakyatpost.com/berita/2014/11/23/bffumno-platform-alternatif-perundangan/

'BFFUMNO' platform alternatif perundangan

KUALA LUMPUR, 23 November:

Penubuhan Bona Fide Friends of UMNO (BFFUMNO) dilihat memberi fokus kepada peguam muda untuk memikirkan isu perundangan yang berkaitan isu-isu semasa.

Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Razali Ibrahim berkata, penubuhan BFFUMNO bukan bertujuan menyaingi Majlis Peguam, sebaliknya hanya mahu memastikan perundangan itu dikuatkuasakan atas perspektif betul.

Malah, kata Razali, kejayaan sesebuah negara tidak hanya bergantung kepada ekonomi, sosial dan pendidikan, tetapi juga membabitkan soal keselamatan, peraturan dan undang-undang.

“Kalau negara tidak aman, ekonomi tidak dapat kita bangunkan, tetapi hari ini, saya tengok ada banyak penterjemahan undang-undang yang mengelirukan sehingga menimbulkan keresahan, dan mungkin kalau tidak dibendung, akan menimbulkan kacau-bilau.

“Apa yang kita buat ini adalah satu platform untuk kita juga memainkan peranan dalam memberi pandangan balas kepada perkara-perkara yang dimuktamadkan Majlis Peguam,” katanya.

Razali berkata, BFFUMNO memainkan peranan dalam memberi pandangan balas terhadap perkara-perkara yang dimuktamadkan Majlis Peguam. – Foto TRP/ SM Amin

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu berkata, sejak penubuhan BFFUMNO, beliau sudah mendapat panggilan daripada peguam bukan Melayu yang meminta diwujudkan platform sama di peringkat Barisan Nasional (BN).

“Saya tidak nampak mustahil untuk dibuat juga di peringkat BN. Ketika itu, kita akan nampak perwakilan daripada pelbagai kaum.

“Mungkin ada yang mengatakan selama ini mereka adalah pihak berkuasa, tetapi saya hendak beritahu, ada banyak perkara yang tidak betul,” katanya sambil menambah, pihaknya sudah banyak kali memberi pandangan supaya Majlis Peguam lebih berintegriti, ketika menterjemah undang-undang, malangnya saranan itu tidak dihiraukan.

Sungguh aku mengharap kehadiran mu wahai jodohku . Cehhhh „ hehehe . @zunaina_razali_ @wiwie_amuii @fitriani_rashid @fauziahrasyid @zhe_yoo_rieyn

20 Year Old Security Guard Given Probation for Sex with 13 Year Old Girl

A former security guard was sentenced to 15 months probation for having sex with a 13 year old girl.

Muhammad Rohaizad Muhammad Razali, 20, had met the girl through facebook and asked her to be his girlfriend.

He knew that she was only 13 but be still had sex with her about six times over the course of a month between February and March this year.

The two had met almost every day near his home in Yishun and they would occasionally have sex at a staircase landing at one of the HDB blocks there.

The girl, who had run away from home, was also involved with three other men all aged between 20 to 23 and she had sex with all of them. The girl, who is now 14, also fell pregnant and had to undergo an abortion.

Muhammad Rohaizad admitted to having sex with her only two times but he also admitted that he had not used protection.

Tags: 

Courtroom

Tweet

Wrap Text field: 

He was given 15 months probation and his parents had to pay $5000 as a bond to ensure his good behaviour. He is also required to stay indoors between 10pm and 6am.

Two of the other men, Msa Ahman, 23, and Muhammad Nur Hakim Abdullah, 21, were sentenced to 1 year jail each and the fourth man, Muhammad Sharul Shah Saruwan, 20, will be sentenced on December 24.

The maximum penalty for having sex with a person under 16 is 10 years in jail and a fine.

 

Foto Nelydia Senrose tanpa mekap tersebar

Foto Nelydia Senrose tanpa mekap tersebar


Mungkin tidak ramai peminat yang pernah melihat foto Nelydia Senrose tanpa mengenakan solekan di wajah. Ini kerana, kepada Qi Razali itu jarang berkongsi gambar peribadinya tanpa mekap untuk tatapan peminat.




Kini, korang tak perlu tercari-cari lagi foto Nelydia tanpa mekap. Korang boleh lihat sendiri foto Nelydia tanpa mekap di bawah yang tetap kelihatan cantik dan menawan.



Malah kebanyakkan peminatnya di laman sosial mengakui pelakon drama Setia Hujung Nyawa itu memiliki kejelitaan dan kecantikan yang semulajadi.













Artikel dan Grafik dalam Entri Foto Nelydia Senrose tanpa mekap tersebar adalah sumber dan rumusan dari beberapa laman blog dan laporan berita tempatan. Penghargaan kepada sumber informasi yang bermanfaat ini. Semoga sebaran coretan memberi inspirasi dan berfaedah untuk semua.

Jawatan Kosong (RM2800) Guru Kelas Al-Quran (Dewasa ATAU Kanak-Kanak) di Rumah Pelajar - Negeri: selangor - Kawasan: ttdi jaya shah alam,seksyen 13 shah alam,seksyen 9 shah alam,seksyen 10 shah alam,di sekitar shah alam
ID Guru: harizjohnny31@gmail.com


Khidmat Pengajian Kelas Al-Quran Di Rumah Pelajar: -
Kategori Kelas Al-Quran: dewasa dan kanak kanak
Jenis Kelas Al-Quran: kedua dua

Kadar Upah:
Kelas Dewasa  : RM15 sejam
Kelas Kanak-Kanak :RM10 sejam

Kawasan Mengajar Kelas Al-Quran: ttdi jaya shah alam,seksyen 13 shah alam,seksyen 9 shah alam,seksyen 10 shah alam,di sekitar shah alam

Hari Mengajar Kelas Al-Quran: sabtu dan ahad
Waktu Mengajar Kelas Al-Quran: 9 pagi-11 pagi, 8 malam-10 malam
Status: sementara sehingga may 2015

Nama Guru Al-Quran: muhammad hariz
bin razali
Negeri Kelas Al-Quran: selangor

» Khidmat Guru Al-Quran ke Rumah (DEWASA / KANAK-KANAK) di Seluruh Malaysia/Brunei/Singapura !

» Jawatan Kosong Guru Quran P/Time (Dewasa/Kanak-Kanak) di Seluruh Malaysia/Brunei/Singapura ! (RM2800/USD1600)



http://ift.tt/14AMARB
Layanan emosi boleh tangani masalah mental anak-anak DATUK DR MOHD KHAIRUDDIN AMAN RAZALI | 14 November 2014. 1. Dalam buku Anggaran Perbelanjaan Persekutuan 2015, ada dinyatakan dalam prestasi aktiviti bahawa bilangan pesakit luar (baru) pada 2013 ialah 35,939 dan secara anggarannya meningkat kepada 38,000 pada 2014 dan 40,000 pada 2015. 2. Berdasarkan Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan Tahun 2011 pula, dinyatakan kira-kira 20% kanak-kanak di Malaysia dilaporkan mengalami masalah kesihatan mental. Jumlah tersebut bersamaan dengan seorang dalam setiap lima orang kanak-kanak di Malaysia mengalami penyakit mental seperti kemurungan, ketagihan internet, gangguan kurang daya tumpuan dan hiperaktif, autisme dan lain-lain. 3. Menurut kajian oleh pensyarah Jabatan Perubatan Psikologi, Fakulti Perubatan, Universiti Malaya, pelbagai faktor dikesan yang menyebabkan berlakunya masalah kesihatan mental dalam kalangan kanak-kanak dan kebanyakannya bermula dari rumah kerana sifat ibu bapa. 4. Keadaan ini adalah berpunca daripada hubungan antara ibu bapa dan anak-anak yang semakin berkurangan kerana terlalu sibuk dan menyerahkan tanggungjawab menjaga anak-anak kepada pembantu rumah dan penjaga. Ini merupakan antara penyumbang besar kepada masalah kesihatan mental kanak-kanak. 5. Sepatutnya, kanak-kanak di peringkat awal usia perlu menerima layanan emosi dan fizikal yang mencukupi dan sepatutnya, supaya dapat membentuk keyakinan diri. Seorang Arab Badawi bernama Aqra' bin Haabis pernah melahirkan keheranannya apabila melihat Nabi s.a.w. mengucup cucunya bernama Hasan. Beliau menyatakan; saya mempunyai 10 orang anak. Tak ada seorang pun saya kucup. Baginda s.a.w. lantas memberi ingatan: من لا يَرحم، لا يُرحم Maksudnya: "sesiapa yang tidak mengasihani dia tidak akan dikasihani". (Hadis Bukhari dan Muslim) Kucupan adalah satu contoh layanan emosi kasih sayang kepada anak-anak yang boleh menangani masalah mental mereka. 6. Ibu bapa perlu mempunyai kemahiran keibubapaan mengikut tahap umur anak. Bermanja adalah pendidikan pada usia bawah 7 tahun. Memberi adab dan hukuman pengajaran adalah sebahagian pendidikan pada usia bawah 14 tahun. Pada zaman sekarang, ibu bapa juga perlu menjadi rakan baik anak-anak agar apa saja masalah atau tekanan dapat disalurkan dengan sebaik-baiknya khususnya pada usia 14 hingga 21 tahun. Sarjana Islam silam menegaskan konsep pendidikan "bermanjalah dengan mereka pada usia 7 tahun pertama, berilah adab dan hukuman pengajaran pada usia 7 tahun kedua dan bersahabatlah dengan mereka pada usia 7 tahun ketiga. 6. Suatu hal lagi yang tidak dapat dinafikan ialah sifat ibu bapa zaman sekarang yang suka mengambil jalan mudah untuk menguruskan emosi anak-anak dengan memberikan gajet elektronik seperti ‘tab’ bagi menenangkan mereka juga dikaji sebagai antara punca gangguan kesihatan mental dalam kalangan kanak-kanak. Maka pendekatan itu perlu dikaji segera. 7. Saya menyarankan institusi keluarga berkualiti sebagai satu penyelesaian jangka masa panjang untuk masalah kesihatan mental ini. Ia perlu menjadi sebahagian agenda utama kerajaan untuk 2015

Layanan emosi boleh tangani masalah mental anak-anak

DATUK DR MOHD KHAIRUDDIN AMAN RAZALI | 14 November 2014.

1. Dalam buku Anggaran Perbelanjaan Persekutuan 2015, ada dinyatakan dalam prestasi aktiviti bahawa bilangan pesakit luar (baru) pada 2013 ialah 35,939 dan secara anggarannya meningkat kepada 38,000 pada 2014 dan 40,000 pada 2015.

2. Berdasarkan Kajian Kesihatan dan Morbiditi…

View On WordPress

4 Foto Nora Danish mengamuk jatuh dalam air longkang

4 Foto Nora Danish mengamuk jatuh dalam air longkang

Sebuah video yang dimuatnaik oleh Nora Danish menerima 20 ribu likes daripada peminatnya kerana video tersebut menayangkan insiden pelakon jelita itu terjatuh ke dalam parit. Tergelak besar kami dibuatnya.




Siapa kata jadi pelakon itu senang? Apabila adanya babak-babak yang memerlukan anda untuk melakukan sesuatu yang luar biasa, nak atau tidak, kena buat juga kan? Tak pedulilah anda artis gred apa sekalipun.



Tapi perkara itu dianggap sebagai satu pengalaman berharga buat Nora yang nampaknya perlu melakonkan scene jatuh parit semasa penggambaran filem ‘Suamiku Jatuh Dari Langit‘. Nampak realokay!



Khabarnya filem itu bakal menyaksikan Nora berlakon bersama Qi Razali. Nak tahu best ataupun tak filem tersebut, kenalah tunggu hari tayangannya.



Tonton video penuh di SINI (Portal Ohbulan)


















Artikel dan Grafik dalam Entri 4 Foto Nora Danish mengamuk jatuh dalam air longkang adalah sumber dan rumusan dari beberapa laman blog dan laporan berita tempatan. Penghargaan kepada sumber informasi yang bermanfaat ini. Semoga sebaran coretan memberi inspirasi dan berfaedah untuk semua.