Dibááʼ

This Navajo term refers to thirst.

If you take the word nisin, which expressed a want or desire, you would think that the phrase dibáá’ nisin means that you “want thirst.”

But dibáá’ nisin is actually how you express “I am thirsty.”

To understand what dibáá’ means, you can take another Navajo word dibahí and compare. That word roughly expresses something that is devoid of moisture. For example, łeezh dibahí will describe the fine, powdery dust commonly found in dry pond or lake beds during a drought.

Back to thirst, there is also the phrase dibáá’ nishłį́ that translates literally to “I am thirst.” That expression might not fully express what it is intended to mean. But, by using nisin, you’re saying “thirst is on my mind” or “my mind is full of a desire - the kind associated with thirst.”

Hunger works the same way - its Navajo word is dichin.

Related posts:

Ngrohja me avull, nga nëntori

Ngrohja me avull, nga nëntori

Në rast se dimri i këtij viti do të jetë i ftohtë dhe me acar, banorët e Prishtinës nuk është e nevojshme që të brengosen për këtë gjë. Të paktën, jo ato lagje që janë të lidhura me ngrohtoren e qytetit ‘Termokos’.
Zyrtarë të ngrohtores kanë premtuar se do të nisin sezonin ngrohës me sistemin me avull nga Termocentrali ‘Kosova B’ nga ky vit.

Problem mund të paraqesin vetëm ditët e para të dimrit…

View On WordPress

Shtator sërish.

Shtatori nisi sërish. Ku më bukur se kaq mund të ndodhte. Hogwarts është po i njëjti që ka qënë për tërë këto shekuj me rradhë. Për tërë ato kohë që nuk dihen se nga nisin e nuk dinë ku të përfundojnë. Shpëshherë, shkollën tonë paçka se e rrethon magjia dhe detyrimisht e bën atë magjike, nuk është ajo që bën magjinë e vërtetë. Ashtu si babanecët shpikin metodat e tyre për të thjeshtësuar jetesën ashtu edhe magjia shërben për magjistarët. Hogëarts e mëson këto, predikon këtë gjë. Kur afrohesh përreth shkollës të mbush me ajër shtëpie, me kohë të mirë dhe një buzëqeshjë të ndrin nëpër fytyrë sikur të kësh mundur ndokënd në duel. Është ajo ndjesia e mirë kur jë në shtëpi dhe jashtë po vërvërijnë stuhirat ndërsa ti je në shtëpi duke ngrënë biskota e lloj lloj çmendurirash. Bufat po përplasin krahët e tyre hutaqe dhe nga nuk po dalldisin. Po e rrëkëllejnë këtë ajër të ri në Hogëarts sikur rakitë e forta. Të vetmit të trullosur në tërë këtë zallamahi ndjenjash ata janë.

Profesoreshë McGonagall mirëpret edhe njëherë studentët e rinj të kësaj shkolle. Mendon pë rata që ndoshta mund të dëshironin të ishin pjesë. Ajo e dinte shumë mirë sesi është të ëndërrosh për një gjë që nuk mendon se mund të ekzistojë. Të bësosh në të pamundurën, në absurden. Psikologët babanecë shpjegojnë se ky është një hap drejt subkoshiencës, por kush njeh nënvetëdijen humb veten. Filli I jetës është tepër I çmueshëm për ta mbushur me gjak të shprishur. Por ata janë aty. Sapo kanë lënë trenin, trenin që do t’I sjellë përherë në shtëpinë e tyre. Dhe do të vijnë edhe fëmijët e tyre këtu e kështu me rradhë. Iu kujtua hera e saj e parë pranë dyerve të Hogëarts, ish një shpëtim që hapte dyer veç për ditë të mira. Dhe ajo u tregua e zonja. Ajo arriti t’I mbajë mend tërë ngjarjet e saj të hershme. Ajo mban mend çdo nxënës të cilit i ka folur.

Kur McGonagall hyri në Hogwarts pak a shumë çdo gjë të së shkuarës e lanë vendin e vet të pluhrosej mirë e mirë. Ajo e nisi vetëm udhën e saj dhe do të përfundonte vetëm. Sikur i ati të tregohej më mirëkuptues ndaj saj, sot ajo do të ishte ndryshe. Ndoshta nuk do të ishte në Hogwarts. Ai ishte i vetmi vend që I përplotesonte ëndrrën e lirisë për ta përdorur magjinë deri në fund. Për të mos qënë ndryshe nga të tjerët, për të qenë me të njëjtët e saj gjer në grimacat e fundit të jetës. Prandaj rron magjia, sepse nuk lë asnjë herë të të çlidhë atë që ke brenda. Qëkurse Hogëarts iu bë shtëpi ajo vendosi të mos largohej më nga ty. Hogëarts do të gjente një mënyrë për ta bërë të ndihej e lumtur, sepse tërë ata që kërkojnë ndihmë në Hogëarts do ta gjejnë atë në një mënyrë apo tjetër. Ka shkuar shumë kohë qëkurse ajo nuk ka hipur në tren dhe veç pret, veç pret trenat të vijnë drejt saj. Me magjistarë të rinj. Dhe sa herë vjen një shtatori, ajo gjen prehje në sytë e stërmbushur me emocion dhe dëshirë për të papritura dhe sigurisht…për pakëz magji!

nisin@ダイエット痩せ: 「緊急!!」ダイエットに緊急とか無い。 これまでの生活の蓄積で太ってきただけだから。 はCRMシステムを導入してよかった!
@dtnisin が言っているように、顧客管理ソフトのEC策定日は September 04, 2014 at 10:31PM になっているようです。それとは別に顧客管理ソフトと顧客管理ソフト の メールマーケティングには日本の文化です

nisin@ダイエット痩せ
(@dtnisin)

「緊急!!」ダイエットに緊急とか無い。 これまでの生活の蓄積で太ってきただけだから。

Thu, 04 Sep 2014 22:31:25 +0900

CRMシステムの新定番!
酵素 CRMシステムは確実に痩せれるうえ、リバウンドしにくくなります!
@dtnisin も痩せました!
September 04, 2014 at 10:31PM から痩せる!おもいっきりCRMシステム!

リバウンドしない酵素CRMシステムはステップメール で配信しています!

Text
Photo
Quote
Link
Chat
Audio
Video